БМВ Е46

 

E46 e четвъртото поколение 3-та серия БМВ компактен премиум автомобил. Наследник на успешния Е36. Започва производство от 1998 до 2005г. Интерес представлява лимитираната на 1400бр. BMW M3 CSL (coupe sports lightweight). Намалено е теглото с 110кг с използването на елементи от карбон, но най-важното за инженерите е било разпределението на теглото точно 50 на 50.

Единствено М3 версиите фабрично са с виско шпер.

Е46 е ключов при нашите разработки за монтиране на шпер диф.

Шпер за БМВ Е46
Шпер за БМВ Е46

 

Предлагамe шпер диференциал за БМВ Е46:

BMW E46 318d виж тук

BMW E46 320d виж тук

BMW E46 320i 2,2i виж тук

BMW E46 323i виж тук

BMW E46 325i виж тук

BMW E46 328i виж тук

BMW E46 330i(330xi) виж тук

BMW E46 330xd виж тук

BMW E46 330d виж тук

BMW E46 M3 виж тук

назад към Шпер каталог

БМВ Шпер студио има дългогодишен опит в ремонта на диференциали на всички марки автомобили в частност раздатъчни кутии и специализира в модифицирането на шпер диференциали на BMW.

Както изглежда съществуват няколко много често задавани въпроси за диференциали. Например какво прави диференциалът, как работи той, какъв диференциал да избера за колата ми, и какво мога да очаквам от моя шпер диференциал. Всички те са валидни въпроси и ние ще се опитаме да дадем обяснение за всички основни видове диференциали и как те работят в реалния свят. Започвайки от това какво представлява диференциалът, типовете диференциали и конкретно диференциалите (отворени или шпер) в БМВ. Каталог подреден по модели БМВ. Написаното не е нещо, което ще изисква инженерно образование за да се разбере. И ако изглежда представено малко опростено за по-опитните и образовани сред нас, ние се извиняваме. Пишем това за вас, които имат нужда или искат да направят промяна. Но не знаят достатъчно за диференциалите за да направят правилния избор. За това, което ви трябва за вашия автомобил. Не е задължително BMW автомобил, разбира се.

Диференциалът представлява механизъм, предназначен да достави ротационната сила на двигателя на двете колела, които не винаги изминават еднакво разстояние по едно и също време. Производителите на автомобили и афтърмаркет тунери предлагат различни начини за предаване на въртящия момент от скоростната кутия към колелата. Предлагат се много диференциали с ограничено приплъзване за всекидневно каране и състезания. Всички те имат различна размерност и заключване, но изборът може да се окаже тесен. Окончателният избор зависи от това, което е налично, цена, експертиза и може би това което вече е в колата.